VTh

Prowadząca: Marta Cząstkiewicz

Ruszamy z kolejnymi dwoma edycjami warsztatów z Visual Thinking:
– edycja majowa: 28-29.05.2018
– edycja czerwcowa: 8.06.2018

Dlaczego warto wziąć udział w warsztacie?

Myślimy za pomocą obrazów, zapamiętujemy obrazy, w wyobraźni, próbując zdefiniować przyszłe wydarzenia, również widzimy obrazy. To sprawia, że wykorzystanie rysunku w biznesie to potężny atut. Za jego pomocą przedstawimy czytelnie swoją ideę, przykujemy uwagę rozmówcy, ożywimy nudną prezentację, sprawimy, że zapadnie ona odbiorcy w pamięć. Zwizualizowanie celu pomoże nam go osiągnąć.

Na warsztatach nauczysz się podstaw rysunku oraz dowiesz się, jak możesz dalej samodzielnie rozwijać się w doskonaleniu sztuki ilustrowania prezentacji biznesowych sugestywnymi, własnoręcznie narysowanymi ikonami.

Dla kogo jest to szkolenie?

Jeśli powiesz, że to nie dla Ciebie, że nie umiesz rysować, to nic bardziej błędnego! Parafrazując słowa znanej wszystkim piosenki: rysować każdy może! Głównym założeniem warsztatów jest brak uświadomionych umiejętności w zakresie rysowania u uczestników. Jeśli tylko umiesz pisać, to w trakcie zajęć odkryjesz, że potrafisz również tworzyć atrakcyjne wizualnie rysunki, które świetnie zilustrują każdą Twoją prezentację biznesową.

A zatem, jeśli zdarza Ci się prowadzić prezentacje, szkolenia lub warsztaty, przygotowywać materiały informacyjne, slajdy, ulotki czy wpisy na strony internetowe, to szkolenie jest właśnie dla Ciebie.

Co konkretnie będzie się działo w trakcie szkolenia?

Na naszych warsztatach dowiesz się co to jest visual thinking, przekonasz się w jak wielu obszarach można (i trzeba) wykorzystywać proste rysunki, dowiesz się jakie korzyści możesz wynieść z takiego sposobu zapisywania myśli i przede wszystkim – nauczysz się rysować. Szkolenie odbywać się będzie w formie interaktywnych warsztatów, na których większość czasu poświęcona zostanie ćwiczeniom na bieżąco omawianych elementów. Przygotujcie się na dużo rysowania i dużo satysfakcji ze swojej pracy!

Zapisy

Zapisy na warsztaty odbywają się przez serwis Evenea:
–> link do zapisów na edycję majową,
–> link do zapisów na edycję czerwcową.

Można też kliknąć wydarzenie na naszym Facebooku, aby otrzymywać wiadomości o warsztatach.