Co dzieje się u nas w tej chwili?

Obecnie pracujemy nad kilkoma projektami związanymi z metodą Design Thinking, zapoczątkowanymi przez inne organizacje, które zaprosiły nas do współpracy. Powoduje to, że do końca roku nie będziemy inicjować nowych projektów. Natomiast na przyszły rok planujemy przynajmniej po jednym szkoleniu z Design Thinking i Visual Thinking, a także inne aktywności, które służyć będą wsparciu początkujących przedsiębiorców.

Szczegóły ogłaszać będziemy tutaj, na tej stronie, jak również na Facebooku (zachęcamy do polubienia naszego fanpage’a i obserwowania go).

Nasze wcześniejsze projekty

• Warsztaty z przedsiębiorczości dla nauczycieli wrocławskich szkół (na zlecenie Gminy Wrocław).
  • Zaprojektowanie i druk zestawów kart edukacyjnych na temat przedsiębiorczości.
  • Cykl spotkań pod nazwą „Tabletop Gaming in English”, którego celem było doskonalenie języka angielskiego w miłych i relaksujących okolicznościach towarzyszących graniu w planszówki.
  • Realizacja części warsztatów w cyklu „Pracownia Młodego Przedsiębiorcy” zorganizowanym przez Centrum Rozwoju Zawodowego „Krzywy Komin”. Nasi wolontariusze-eksperci przygotowali zajęcia z podstaw przedsiębiorczości, negocjacji, e-commerce, Design Thinking oraz usability.
  • Projekt Warsztaty z efektywnej komunikacji (współfinansowany ze środków Gminy Wrocław).
  • Konferencja „WySTARTuj ze smakiem” – konferencja dotyczyła branży żywieniowej i odbyła się 24 września 2016. Podobnie jak w przypadku poprzedniej konferencji, celem tego spotkania było pokazanie jak wyglądają główne zadania przedsiębiorcy, tym razem ze szczególnym uwzględnieniem branży gastronomicznej i produkcji żywności.
  • Konferencja „WySTARTuj z pomysłem” – wydarzenie dotyczyło startupów i miało ono na celu pokazać uczestnikom, jak wygląda życie startupowca w Polsce. 13 prelegentów opowiedziało nam o tym, w jaki sposób odnieśli sukces i jak taki sukces smakuje – w jaki sposób zmienia się życie ludzi po przejściu z etatu „na swoje”. Konferencja odbyła się w sobotę 12 marca 2016 roku we Wrocławiu.
  • Program Fundacji Garaż (2 edycje), czyli cykl szkoleniowo-mentoringowy pomagający przygotować start nowej firmy.
  • Szkolenia z brandingu.
  • Turniej negocjacyjny.

Bieżące informacje na ten temat naszych działań podawane są na naszym blogu i fanpage’u na facebook.com. Zachęcamy do ich śledzenia! 🙂