Co dzieje się u nas w tej chwili?

Obecnie intensywnie pracujemy nad kilkoma projektami – już wkrótce ogłosimy kolejne terminy otwartych szkoleń i warsztatów, w tym nowość i unikat: „UX i lokalizacja oprogramowania” (tradycyjnie już szykują się też szkolenia z Design Thinking i z Visual Thinking). Tymczasem realizujemy także projekt „Przedsiębiorczy Nauczyciel” przy wsparciu Gminy Wrocław – tutaj więcej informacji na ten temat.

Szczegóły naszych projektów ogłaszać będziemy na naszym blogu, jak również na Facebooku (zachęcamy do polubienia naszego fanpage’a i obserwowania go).

Nasze wcześniejsze projekty

• Warsztaty Design Thinking dla Geek Girls Carrots.
  • Warsztaty z przedsiębiorczości dla nauczycieli wrocławskich szkół (na zlecenie Gminy Wrocław).
  • Zaprojektowanie i druk zestawów kart edukacyjnych na temat przedsiębiorczości.
  • Cykl spotkań pod nazwą „Tabletop Gaming in English”, którego celem było doskonalenie języka angielskiego w miłych i relaksujących okolicznościach towarzyszących graniu w planszówki.
  • Realizacja części warsztatów w cyklu „Pracownia Młodego Przedsiębiorcy” zorganizowanym przez Centrum Rozwoju Zawodowego „Krzywy Komin”. Nasi wolontariusze-eksperci przygotowali zajęcia z podstaw przedsiębiorczości, negocjacji, e-commerce, Design Thinking oraz usability.
  • Projekt Warsztaty z efektywnej komunikacji (współfinansowany ze środków Gminy Wrocław).
  • Konferencja „WySTARTuj ze smakiem” – konferencja dotyczyła branży żywieniowej i odbyła się 24 września 2016. Podobnie jak w przypadku poprzedniej konferencji, celem tego spotkania było pokazanie jak wyglądają główne zadania przedsiębiorcy, tym razem ze szczególnym uwzględnieniem branży gastronomicznej i produkcji żywności.
  • Konferencja „WySTARTuj z pomysłem” – wydarzenie dotyczyło startupów i miało ono na celu pokazać uczestnikom, jak wygląda życie startupowca w Polsce. 13 prelegentów opowiedziało nam o tym, w jaki sposób odnieśli sukces i jak taki sukces smakuje – w jaki sposób zmienia się życie ludzi po przejściu z etatu „na swoje”. Konferencja odbyła się w sobotę 12 marca 2016 roku we Wrocławiu.
  • Program Fundacji Garaż (2 edycje), czyli cykl szkoleniowo-mentoringowy pomagający przygotować start nowej firmy.
  • Szkolenia z brandingu.
  • Turniej negocjacyjny.

Bieżące informacje na ten temat naszych działań podawane są na naszym blogu i fanpage’u na facebook.com. Zachęcamy do ich śledzenia! 🙂